Znači, ne spotovi nego razne muzičke smicalice i akrobacije. Ima ih milion i siguran sam da mnogi gledaju. Za početak ja bacam neke svoje klasike (stalno otkrivam nove, ali počeću sa onima koji prvi zaokupili moju pažnju).
Soul/funk, teško se izražavati u civilizaciji u kojoj je verbalna komunikacija primarna, ako je tvoj osnovni govor ritam (i blues, muka, tuga...). Ali, neki od nas 'verbalnih' to umeju da skapiraju odlično. Savršena muzika u savršenom kontekstu. Blaxploatation.
_________________ ja sam ja sam tu
tu sam to sam ja
Ju, Emiliano blago budi rečeno jebe mater! Hermeticu je izmamio polumetarski osmeh. Nadam se da će ga nekad proglasiti za Isusa. Ili za Wimbisha, whateva.
EDIT Inače je do JAJA smešno kako ne ČUJEŠ basistu u bendu. BUT, he/she's sooo THERE. On/ona đuska, čoveče, NOSI mjuzu. Respect svim basistima na svetu from Herm.
_________________ ja sam ja sam tu
tu sam to sam ja
lol, kul drone. a ovaj didgeridoo man i bass playa su stvarno izvanredni.
ne znam da li je ovo bilo, mene i dalje bas bas impresionira. bela fleck je lik sa elektricnim banjom i vodja benda, a ovaj lik sa smesnim sesirom i synthaxeom (pitate se sto nema bubnjara) i basista victor wooten su braca. on je za mene bass playa. pogledajte sta radi u drugom delu. mene zaista ne bi cudilo da su mu poispucale sve zice ili da je uspeo da slomi vrat bassu.
jedan od mojih malobrojnih all-time favorita. u pitanju je projekat gitariste meshuggah, fredrika thordendala i kolege i svedskog prog bubnjara morgana ågrena iz benda dole. fredrik shredduje i sabija riffove kako mu i dolikuje, ali zato ovaj mali je jebeno lud. ima jako cudnu tehniku koja meni zvuci kao sinteza tomasa haakea iz meshuggah i neil pearta iz rusha, sto ga na mojoj listi cini visoko rangiranim, ako ne i najboljim (prog-)'rock' bubnjarom (i cisto kao trivia, svirao je na jednom zappinom albumu). btw, videh negde da je ova bubnjarska emisija na nacionalnoj televiziji svedske, pa vi vidite koliko su ludi.
morgan ågren i jedan slepi klavijaturista mats öberg su osnovali 'mats/morgan band' koji sviraju 'prog jazz'. postojao je bolji snimak pesme u istoj emisiji, ali sam sad uspeo naci samo snimak iz studija. meni ovo neverovatno crunchy zvuci, narocito bass, a slusao sam i neki album, i potpuno su ludi. znaci respect za ovo.